Kenia, matkailijan aarre-aitta...

Keniaan matkustamista suunnitellessa huomioi nämä:

1. Viisumin hankinta ja passi

Keniaan pystyy ostamaan verkon kautta viisumin ennen matkustamista. Viisumisen saamiseen menee muutamasta päivästä muutamaan viikkoon. Viisumi maksaa noin 50 dollaria. 

Linkki verkkoviisumiin: https://immigration.ecitizen.go.ke/

Passisi tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkustamisen jälkeen.

2. Rokotteet

Keniaan matkustaessa on tärkeää huomioida tarvittavien rokotteiden ottaminen. 

Linkki rokote.fi -sivustolle: https://www.rokote.fi/matkailijan-rokoteopas/maat/kenia/

Huomioithan, että rokotesuositukset voivat muuttua! Seuraa aina ajankohtainen rokotesuositus.

3. Malarianestolääkitys

Keniassa esiintyy malariaa, joka on loisalkueläimen levittävä tauti. Yleisimmin se tunnetaan hyttysten levittänä tautina. Suosittelemme hankkimaan sopivan malarialääkityksen ennen matkustamista.

Hyttysverkon käyttäminen yöllä on suositeltavaa, jotta hyttyset eivät pääse pistämään. Tehokas hyttysmyrkky, kuten hyttysässä tehoaa myös malariahyttysiin.

Ulkoministeriön matkustustiedotteesta on hyvä seurata päivitetty matkustustilanne maahan. Ulkoministeriön sivustoilla pyydetään välttämään välttämätöntä matkustamista Lamun ja Mandan saarille. Terrorismin uhka on olemassa. Maassa kiellettiin muovipussit vuonna 2017, joten niiden käyttäminen voi johtaa sakkoihin tai jopa vankeuteen.

Linkki ulkoministeriön tiedotteeseen 
Linkki Nairobin Suurlähetystön tiedotteeseen


Matkailu Keniassa

Kenian matkailumahdollisuudet ovat monipuoliset. Maassa on useita laajoja luonnonsuojelualueita, joihin on mahdollista tutustua. Tutustuminen käy parhaiten järjestäytyneen matkatoimiston avulla. 

Nähtävää Nairobissa: Nairobin kansallismuseo, Rautatiemuseo, Karen Blixenin museo, Kiraffipuisto, Norsujen hoitokeskus, Nairobi Zoo

Kenian museot

Ravintolat: Tamambo, Karen Blixen Cafe Garden, Thorn Tree, cafe/bistro, 

Luonnonpuistot: Masai Mara, Lake Nakuru, Samburu, Abendere, Nairobin eläinpuisto, Kenya Wildlife Service,

(Suosittelemme varaamaan matkat luonnonpuistoihin matkatoimiston kautta. Heiltä saat tietoa puistomaksuista ja mukaan tutustumiseen soveltuvan auton asiantuntevalla kuljettaja/oppaalla)

Kuvia (Instagram tilimme)