Nairobi 1 - 7

Nairobi 1

Ensikosketuksen Afrikan maaperään, Keniaan ja afrikkalaiseen elämänmenoon saa siirryttäessä Nairobin lentokentältä (Jomo Kenyatta International Airport) kohti kaupungin keskustaa. Hyvällä lykyllä näkökenttään saattaa ilmaantua villieläimiä valtatien viereen sijoittuvan luonnonpuiston reunalla. Luonnonpuistosta myöhemmin. Pidetään katse vielä paikallisessa elämässä.

Silmiin pistää liikenteen ja jalankulkijoiden runsaus. Töihin kiiruhtavat jalankulkijat vaeltavat teiden vieriä pitkiäkin matkoja. Vaihtoehtoisesti käytetään ”Matatuja”, yleiseen kuljetukseen valjastettuja pakettiautoja, biki biki (moottoripyörä), boda boda (polkupyörä) ja tuk tuk (koppimopo) taksit ovat myös helpottamassa ruuhka-ajan liikennettä.

Nairobin keskustassa on nykyään useampiakin ”pilvenpiirtäjiä” ja sen profiili erottuu taivaanrannassa jo pidemmän matkan päästä. Kaupunki ihastuttaa runsaalla tarjonnallaan eksotiikkaa. Kadunvarsien kaupustelijat, ravintoloiden ruokatarjonta, ilmassa lentävät haukat, puiden latvoissa ja kattojen reunoilla viihtyvät Marabou haikarat, turvallisuushenkilökunnat liikkeiden ovilla jne.

Lukuisat pienet kivijalkakaupat, puodit, marketit ja kauppahallit kutsuvat sisään ostoksille.

Olet saapunut kaupunkiin, joka elää 24/7, ja maahan, joka jättää sydämeesi jäljen!

Hakuna matata, ei huolen häivää!


Nairobi 2

Nairobin kansallispuisto ja Nairobi Zoo (Nairobi Safari Walk)

Nairobin luonnonpuiston sisäänkäynti sijaitsee aivan kaupungin ydinkeskustan tuntumassa. Puistossa pääsee tutustumaan villieläimiin opastetulla matkalla. Puistokierrokselle tarvitset siis auton ja kuljettajan, joka toimii oppaana. Safariauto, jossa on nostettava katto ja jonka sisällä voi seistä puistoon tutustumisen aikana on ehdoton monipuoliseen tutustumiseen ja kohteiden valokuvaukseen.

Eläinkanta on runsas. Puistossa voi nähdä leijonia, kauriita, sarvikuonoja, kirahveja, tamaaneja jne. Kaikki helpon päiväreissun aikana.

Nairobi Zoo mahdollistaa tutustumisen eri eläinlajeihin jalkaisin ja kohtuuhinnalla. Hyvät kulkureitit vievät katsojan lähelle kohteita.

Lisätietoa

https://fi.wikipedia.org/wiki/Nairobin_kansallispuisto

http://www.kws.go.ke/content/nairobi-safari-walk


Nairobi 3

Karen Blixen museo ja Tamambo ravintola

Tanskalainen Karen Blixen vietti vuosia Keniassa 1900 luvun alkupuolella aina vuoteen 1931 saakka. Talo, jossa hän asusti, toimii nykyään museona. Aikoinaan se oli myös Karenin pitämän kahviplantaasin päärakennus. Rekvisiittana on hänen aikansa huonekaluja ja esineitä sekä elokuvan Out of Africa tuottajien lahjoittamia tavaroita. Elokuvan päähenkilöinä näyttelivät Meryl Streep ja Robert Redford.

Kahviplantaasin toisessa rakennuksessa, muutaman sadan metrin päässä on tutustumisen arvoinen Tamambo -ravintola ja myös pieni Swedo House museo ja matkamuistomyymälä. Ravintolaan suositellaan tehtäväksi pöytävaraus etukäteen.

Lisätietoa

https://www.museums.or.ke/karen-blixen/

https://www.tripadvisor.fi/Restaurant_Review-g294207-d1342026-Reviews-Tamambo_Karen_Blixen-Nairobi.html


Nairobi 4

Nairobin kansallismuseo sijaitsee aivan kaupungin ydinkeskustan tuntumassa. Esille pannussa näyttelyssä pääsee tutustumaan paitsi Afrikan ja Kenian niin myös ihmiskunnan historiaan sen alkuajoilta. Luonnonhistoria näyttelyn lisäksi kannattaa tutustua myös Kenian kulttuuria ja aikalaistaidetta esittävään osioon, luontopolkuun ja kasvipuutarhaan Museo on auki vuoden jokaisena päivänä.

Lisätietoa

https://www.museums.or.ke/nairobi%20national%20museum/


Nairobi 5

Nairobin Rautatiemuseossa on tarjolla järeää rautaa! Vuosisatojen 1800/1900 vaihteen muhkeat veturit antavat kuvaa siitä mitä ”rautatieläisromantiikka” on Keniassa ollut. Historian havinaa löytyy myös pienoismalleista ja esillä olevista huonekaluista ja esineistä, jotka silloin olivat käytössä. Lisäjännitystä tuovat tarinat ihmisiä syövistä leijonista, jotka piinasivat radan rakentamista ja raideliikennettä sen alkuaikoina. Radan tarkoitus oli 1896 yhdistää Mombasa satama Ugandaan ja siinä sivussa ratatyömaan varikon ympärille syntyi Nairobin kaupunki.

Museo sijaitsee Nairobin keskustassa, entisen päärautatieaseman länsipuolella.

Lisätietoa

https://www.tripadvisor.fi/Attraction_Review-g294207-d480479-Reviews-Nairobi_railway_museum-Nairobi.html


Lisää artikkeleita tulossa! (Artikkelit ilmestyvät ensin Facebook sivuillemme. Facebookissa myös kuvia kohteista.)