Vesitankki Uyomaan

Suomi-Kenia Seura keräsi vuosien 2020-2021 aikana varat Uyoman Mama Terttu Junior School oppilaitoksen vesitankin rakentamiseksi. Tankki valmistui loppuvuodesta 2021. Siihen kerätään luokkahuoneiden katoilta valuva sadevesi koulun talousvetenä käytettäväksi. Tankin tilavuus on noin 20 kuutiometriä.

Vesitankki Uyomaan projektissa seuran yhteistyökumppanina oli Seed ry, joka on koulutukseen keskittynyt avustusjärjestö ja on toiminut koulutuksen edistämiseksi Keniassa jo vuodesta 2007.

Planting Trees to Uyoma

Jatkona vesitankkiprojektille seuran hallitus on päättänyt aloittaa puunistutusprojektin. Projektilla tuemme Uyoman Mama Terttu Junior School -koulun omavaraisuuden kehittämistä.

Suomalainen Ecopulp Finland Oy on lahjoittanut 1.000kpl Taimitassu -istutusalustaa projektia varten. Taimitassut kuljetetaan Keniaan vuoden 2021 loppupuolella.

Uyoman koulun hallitus on varannut projektiin maa-alaa puiden istuttamiseen. Tarvittavat istutettavat taimet hankitaan paikan päältä Keniasta. Istutettaviksi on valikoitunut Eucalyptus, Mango ja Papaya puun taimet. Ensimmäinen on hyvää materiaalia rakennustarpeisiin ja kaksi viimeistä hedelmien tuottamiseen. Kaikkia näitä voidaan käyttää koulun kehittämiseen tai varojen hankintaan myymällä niitä eteenpäin.

Taimien istutusajankohta on kevään 2022 alussa.