Suomi-Kenia Seuran kehitysyhteistyö

Kuvaa projektin muuttavasta vaikutuksesta Matharessa.

Planting Trees in Mathare

Suomi-Kenia Seuran uusi projekti on puiden istuttaminen yhteen Nairobin slummeista, Mathare -settlementiin. Mathare on Nairobin vanhimpia slummialueita, joka on aikanaan syntynyt Mathare -joen laaksoon. Asukkaita, perheitä lapsineen, on kapealla maakaistaleella arviolta yli 600 000.

Haluamme perhoset takaisin Mathareen!

Tämä mieleen syöpynyt ja tilannetta hyvin kuvaava lausahdus on yhden kumppanimme ääneen lausutusta unelmasta. Matharen alueen lapset, nuoret, aikuiset ja vanhemmat ansaitsevat raikkaan, luonnonmukaisen asuinympäristön. Ympäristön, jossa on perhosillakin mahdollisuus selviytyä.

Future Leaders +254 - slummissa syntynyt järjestö

Yhteistyökumppanina projektissamme on järjestö Future Leaders +254. Sen jäsenet ovat syntyneet ja asuneet alueella. He tietävät paikallisen elämän karun todellisuuden, mutta haluavat monin tavoin parantaa olosuhteita muun muassa raivaamalla tilaa yhteisille kokoontumistiloille ja järjestämällä musiikkiesityksiä, taidetta ja näyttelyitä slummialueen keskellä. Halu muutokseen on saanut heidät työskentelemään oman visionsa, ihmisarvoisemman elämän tarjoamiseksi alueen asukkaille.

Paranna maa, istuta puu, suojele ja kastele!

Slummin maaperä koostuu pitkälti hajoamattomasta (muovi) jätteestä. Siitä ei löydy tarvittavaa ravinnetta taimen kasvualustaksi. Jokaisen taimen istuttamiseen tarvitaan multaa, rikastuttamaan maa, taimi paikallisten valinnan mukaan ja vettä antamaan kasville kasvumahdollisuus. Jokainen puu alueella luo viihtyisyyttä alueelle ja parantaa sen mikroilmastoa.

Yhteistyöllä eteenpäin

Future Leaders +254 rakentaa yhteyksiä paikallisten viranomaisten, koulujen, kirkkojen ja yhteisön kesken hankkeen onnistumiseksi. Ymmärryksen lisääminen puiden tuottaman hyvinvoinnin sisäistämiseksi on tärkeää. Taimen istuttaminen on sinänsä tärkeää, mutta yhtä tärkeää on saada tämä ajatus itämään.

Afya -projekti

Afya -projektin kautta koulutamme Virhemben kylän nuoria seksuaali- ja terveyskasvatuksen osaamisessa, sekä Virhemben Community Based Hospitalin synnyttäneitä naisia synnytyksen jälkeisen elämän ohjaamisessa.

Melrose Academy

Mombasan alueelle sijaitseva Melrose Academy on yksityinen oppilaitos, joka tarjoaa koulutuksen ensi askeleita kylän lapsille. Autamme koulua omavaraisuuteen erilaisten hankkeiden kautta. Koulu sai kauttamme vuoden 2024 keväällä vesitankin ja mahdollistimme luokkahuoneiden lattioiden päällystyksen sementillä.

Aiempia projektejamme

Planting Trees in Uyoma

Vesitankki Uyomaan

Puiden istutuskokeilut käyttäen hyväksi selluloosa taimitassuja:

- Taita Taveta, Taita Hills, Helsingin yliopiston tutkimusaseman henkilöstön maatiloilla

- Uyoman, Siaya

- Masenon, Siaya

- Ukunda, Mombasa

- Ng’iya, Siaya