Sweet Water Camp

Sweetwaters Camp

Serena Sweetwaters Camp sijaitsee Sweetwaters Game Reserve luonnonsuojelualueen sisällä. (Luonnonsuojelualue tunnetaan myös nimellä Ol Pejeta Conservancy) Alue on 360 km2 suojelualue, jossa voi nähdä kaikki Big Five eläimet. Ol Pejeta Conservancy on Itä -Afrikan suurin mustan sarvikuonon pyhäkkö ja sijaitsee Mt. Kenian läheisyydessä. Lumipeitteisen vuoren voi jopa nähdä alueelta. Kohde on helposti saavutettavissa Nairobista, vain kolmen tunnin ajomatkan päässä, ollen siten helppo kohde joko viikonloppureissulle tai sopiva pysähdyspaikaksi matkustettaessa Kenian pohjoisosiin, kuten Samburun kansallispuistoon.

Hotellin edustalla on lampi, johon eläimet saapuvat juomaan ja siten niitä voi helposti seurata hotellin piha-alueelta.Aiemmin puistossa pääsi näkemään kesyyntyneen sarvikuonon Moranin. Se oli pelastunut salametsästäjien tappaessa sen emon. Morani oli puistossa 19 vuotta ja koki luonnollisen kuoleman 2007.

Puiston villieläimet

Viisi suurta, leijona, norsu, sarvikuono, puhveli ja leopardi voidaan tavata Ol Pejeta Conservancy -alueella. Luonnonsuojelualueella on yksi Kenian korkeimmista saalistajatiheyksistä, leijonat ovat hyvin edustettuina, yhteensä noin 70 leijonalla. Noin 30 gepardia ja n. 20 leopardia yhdessä mustaselkäisen sakaalin ja täplikkään hyeenan kanssa tekevät Ol Pejeta Conservancysta loistavan paikan saalistajien havainnoille.

Saalistajien lisäksi luonnonsuojelualueella on lukuisia uhanalaisia ​​eläimiä, kuten sarvikuono, Grevy's Zebra, Oryx, Jacksonin hartebeest ja serval cat. Muut Afrikan villieläimet ovat myös hyvin edustettuina suojelualueella, mukaan lukien paviaanit, vervet-apinat, seepra, virtahepot, kirahvit, gasellit ja antiloopit, kuten Grantin gaselli, dik-dik, impala ja eland…


Simpanssit

Sweetwaters Chimpanzee Sanctuary sijaitsee Ol Pejetan suojelualueella ja perustettiin yhteistyössä Kenian villieläinpalvelun (KWS) ja Jane Goodall -instituutin kanssa. Simpanssien ”pyhäkkö” luotiin tarjoamaan koti hylätyille ja pelastetuille simpansseille. Jotkut simpanssit saapuvat loukkaantuneina ihmisten jatkuvan väkivallan takia ja saavat mahdollisuuden aloittaa alusta ja palata elämään simpanssina luonnossa.