Mount Kenya

Kenian korkeimman ja Afrikan toiseksi korkeimman vuoren, Mount Kenyan, juurella sijaitsee näkemisen arvoinen Fairmont Mount Kenya Safari Club. Hotelli, jossa on 110 ylellistä huonetta, on keskellä 100 hehtaarin kauniisti maisemoitua puutarhaa, josta on upea näköala lumihuippuiselle vuorelle.

Hotelli huokuu historiaa. Sen perusti aikoinaan amerikkalainen elokuvatähti William Holden (Näytteli miespääosaa esim. elokuvassa Kwai joen silta) yhdessä ystäviensä kanssa. Paikka oli tarkoitettu vain kutsutuille vip -vieraille. Siellä saattoi tavata Ernest Hemingwayn, Charlie Chaplinin, Bing Crospyn, Steve McQueenin, Winston Churchillin…

William Holdenin kerrotaan sanoneen nähdessään paikan: ”Tämä on maailman kaunein paikka.” Kaunis paikka onkin. Hyvin hoidetut nurmikentät kukkineen ja muine kasveineen koristavat ympäristöä. Hoidetut nurmikot lakaistaan ​​alas uima-altaalle, kukkien täyttämien lampien ohi ja sitten rinteille, missä ne kiipeävät kilometrejä lumen pölyiseen huippuun, joka tunnetaan paikallisesti nimellä Kirinyaga. Luonnonvaraiset linnut ja apinat käyskentelevät pihapiirissä ja lähistöllä olevaan villieläinten suojelupaikkaan pääsee tutustumaan kävellen hotellin pihasta.

Vieraiden on mahdollista osallistua ratsastus- ja tai kävelyretkille läheiseen luontoon yhdessä oppaan kanssa. Myös kiipeäminen vuorelle on mahdollista.

Päiväntasaaja kulkee hotellin pääpylvään kohdalta, kääntyen kansallispuiston läpi hotellin yhdeksän reikäisen golfkentän seitsemännen reijän kohdalle.

Matka Nairobista taittuu autolla läpi paikallisten kylien ja kahviviljelmien. Nykyisin noin 200km matkan suorittaa helposti maisemia ja kenialaista elämää ihaillen.